Dringend interventie nodig?
Bel: +32 (0)498 87 65 23

Rotocuring machine bij productie van rubberriemen

Type project: Machinebouw
Industrie: Rubber
Soort machine: Rotocuring machine
Bewerkingstype: Hydraulica
Jaar uitvoering: 2021

Machinebouw op maat is een onderdeel van onze dagelijkse activiteiten. Dankzij onze jarenlange kennis en ervaring zijn we dan ook in staat om aangepaste types, naar wens van de klant, te produceren. Deze roto-curer vertrok onlangs naar een producent van rubberriemen in Rusland.
Waarvoor dient deze machine?
Via onze roto-cure machine kunnen individuele voorgevormde rubberen riemen gevulcaniseerd of ‘gecured’ worden. Door het gebruik van stoom worden de ongevulcaniseerde zachte rubber riemen ‘gebakken’ totdat ze hard zijn , waardoor ze hun flexibiliteit bewaren en een extreme treksterkte bekomen.
Daarnaast beschikt deze machine bijkomend over de mogelijkheid om deze individuele riemen via de banded belt applicatie, die geïntegreerd werd op de roto-curer, samen te bouwen met een rubber en/of textiel verbindingslaag zodat er multibelts van gemaakt kunnen worden.

OP ZOEK NAAR UW IDEALE PARTNER VOOR ONDERHOUD, MAATWERK OF MACHINEBOUW?

Als ervaren machinebouwer zijn wij uw partner voor het industrieel onderhoud van uw machines en installaties. Contacteer De Pecker Gent voor een vrijblijvende bespreking van uw wensen en verwachtingen.

Contacteer ons