Dringend interventie nodig?
Bel: +32 (0)498 87 65 23

Mobiele vonkerosie voor industriële herstellingen ter plaatse

Ook mobiele vonkerosie behoort tot de talrijke opties van De Pecker uit Gent om ter plaatse een industriële herstelling zo snel mogelijk tot een goed einde te brengen. Voor pannes die heel dringend moeten verholpen worden, bieden we zelfs een 24/7 interventieservice aan. Met mobiele vonkerosie moeten we de industriële machine of installatie niet verplaatsen naar ons eigen werkatelier, maar kunnen we ter plaatse de vereiste werkzaamheden uitvoeren. Mobiele vonkerosie garandeert voor de opdrachtgever in vele gevallen de meest snelle en kostenefficiënte oplossing.

Onze dienstverlening voor industriële herstellingen en 24/7 noodinterventies omvat een totaalpakket. Zo kunnen we op maat alle vereiste mechanische onderdelen zelf produceren en vervolgens monteren. Ook het noodzakelijke opmeten en de engineering nemen we op ons.

Wanneer we ter plaatse het probleem kunnen verhelpen, behoort mobiele vonkerosie tot de opties. Voor onze serviceteams investeerden we in ‘mobiele werkplaatsen’, zodat ze bij een interventie heel wat werkzaamheden ter plaatse kunnen uitvoeren. Denk daarbij aan mobiel industrieel frezen, maar ook aan mobiele vonkerosie.

Wanneer mobiele vonkerosie toepassen?

We gebruiken deze mobiele technieken zoals vonkerosie wanneer de industriële machine, installatie of constructie te groot of te zwaar is om eenvoudig te verplaatsen naar ons werkatelier. In dat geval zouden de kosten sterk oplopen, met veel extra tijdverlies. Ter plaatse de werkzaamheden uitvoeren verloopt dan veel sneller en leidt tot minder hoge kosten. Vooral bij complexe en technisch uitdagende opdrachten maken wij het verschil. Wij garanderen daarbij een bijzonder hoge kwaliteitsnorm.

We kunnen de techniek van mobiele vonkerosie bijzonder flexibel toepassen. Zo installeren we de erodeerkop in een kolomboormachine of een draaibank.

Wat is mogelijk met mobiele vonkerosie?

Vonkerosie is een populaire verspaningstechniek, waarbij we met een vonkboog materiaal kunnen wegnemen uit een onderdeel, installatie of machine. Het proces laat een maximale nauwkeurigheid toe voor verspanen.

De techniek kan bijvoorbeeld gebruikt worden voor het gericht aanbrengen van gaten. Vonkerosie laat ook toe om afgebroken gereedschappen, tapeinden of bouten te verwijderen (vanaf M2 tot M30), zonder verdere beschadigingen. Uitsluitend het kernstuk wordt dan verwijderd. Ook voor het verwijderen van afgebroken draadtappen, boren en ruimers kan de techniek perfect toegepast worden.