Dringend interventie nodig?
Bel: +32 (0)498 87 65 23

Machinebouw
vanaf eerste concept tot en met ingebruikname

Dankzij onze sterk uitgebouwde engineeringsafdeling vormt De Pecker Gent uw perfecte partner voor het ontwerp en de bouw van industriële machines en installaties. Wij garanderen een totaalservice, vanaf het initiële concept tot en met de ingebruikname ter plaatse. Naast volledige custom-made oplossingen bouwden we de afgelopen decennia een ruime portfolio op van gespecialiseerde machines en installaties die we volgens klantspecifieke modificaties vervaardigen.

Volledig custom-made of uit ons portfolio?

Wij gaan op vlak van industriële machinebouw geen enkele technische uitdaging uit de weg. Wij werken daarbij volgens twee mogelijkheden:

 • Volledig custom-made: wij werken vanaf scratch een unieke oplossing uit. Op basis van uw wensen en verwachtingen of eerste conceptschetsen, gaat onze engineeringsafdeling aan de slag.
 • Vanuit ons bestaand portfolio: de afgelopen decennia bouwden wij heel wat ervaring op in specifieke machines en installaties. Deze ontwerpen passen we klantspecifiek aan, waarna de productie en montage start.

Bekijk ons portfolio

Volgende industriële machines en installaties kunnen we klantspecifiek aanpassen en produceren:

Vanaf concept tot en met ingebruikname

Wij garanderen een totaalservice voor industriële machinebouw. Wij ontwerpen, produceren en installeren de machines en installaties volledig gebruiksklaar. Daarbij zorgen we zowel voor de mechanische, hydraulische als elektronische componenten.

 1. Bedenken technisch basisconcept
  De eerste stap is het uitwerken van het technisch basisconcept. Dit gebeurt op basis van diepgaande gesprekken over uw wensen en verwachtingen. Eventueel beschikt u al over eerste conceptschetsen.
 2.  Uitwerken technische detailtekeningen
  Vervolgens vertaalt ons technisch tekenteam het basisconcept naar 3D technische detailtekeningen. Deze tekeningen vormen de solide basis voor het productie- en montageproces.
 3. Productieonderdelen en montage
  Wij beschikken over een volledig uitgerust werkatelier (draaimachines, freesmachines, lasstations,…) voor het computergestuurd vervaardigen van alle onderdelen. Parallel met de productie van onderdelen verloopt de zorgvuldige montage van de installatie of machine.
 4.  Transport en ingebruikname
  Wanneer de industriële machine of installatie in ons werkatelier volledig is afgewerkt, intern getest en goedgekeurd,  maken we alles klaar voor het transport.

Onze eigen mecaniciens komen ter plaatse voor het installeren van de machine of installatie en maken alles gebruiksklaar.

Na de nodige succesvolle testen leveren we de machine of installatie finaal op.

Wereldwijd actief in de machinebouw, gespecialiseerd in machines voor de rubberbelt industrie

Wij worden wereldwijd ingeschakeld voor het ontwerpen, bouwen en leveren van industriële machines en installaties. De Pecker Gent is ook vaste partner voor de rubber transmission belt industrie. Producenten van rubberriemen voor alle mogelijke toepassingen waarderen ten zeerste onze expertise als machinebouwer. Deze riemen hebben talrijke toepassingen, variërend van transportbanden tot en met onderdelen van machines of motoren.
Onze machines staan wereldwijd verspreid, afstanden houden ons zeker niet tegen.

Op zoek naar een partner voor machinebouw?

Contacteer ons