Dringend interventie nodig?
Bel: +32 (0)498 87 65 23

Technisch vakmanschap sinds 1926

De wortels van De Pecker Gent gaan terug tot in 1926. In dat jaar richtte Remi De Pecker een bedrijf op voor het onderhoud en de herstelling van machines en stoomaangedreven binnenvaartuigen. Doorheen de jaren veranderden de bedrijfsactiviteiten, maar de focus op technisch vakmanschap bleef steeds behouden.

Houtdoklaan 11 augustus 1974

Ontwikkeling en bouw van machines

Naast onderhoud en herstellingen zette Remi De Pecker tien jaar na de start van zijn bedrijf al de stap van uitsluitend scheepshersteller voor de binnenvaart naar algemene machinebouw. Eigenhandig ontwikkelde hij in 1936 een, voor die tijd zeer geavanceerde, machine voor het sorteren van eieren.

Door de intrede van Paul en Robert De Pecker in 1949 schakelde het bedrijf een versnelling hoger op vlak van ontwikkeling en productie van machines. In die beginjaren ging de focus volledig naar de lokale markt welke al snel eind de jaren 60 uitgebreid werd naar klanten wereldwijd.

De jaren nadien groeide het bedrijfsaanbod met het uitvoeren van onderhouds- en herstellingswerken van elektromechanische machines en installaties, alsook het aanmaken en toeleveren complexere mechanische onderdelen zij het frees-, draai- of laswerk of een combinatie van deze.

Nieuwe locatie in de Gentse zeehaven

2002 vormde een belangrijke mijlpaal voor het bedrijf. In dat jaar bouwde het bedrijf een nieuwe locatie in de Gentse zeehaven.
Het herstellen van schepen werd stopgezet.

Sindsdien gaat de volledige aandacht naar industrieel onderhoud en machinebouw. Datzelfde jaar werd ook gestart met de opstart van de 24/7 interventieservice.

Met een hal van 6000 m² en een hoogte van 20 meter kunnen wij u perfect tot dienst zijn voor al uw projecten.

Eddastraat 7 september 2018

De Pecker Gent vandaag

Vandaag telt het team van De Pecker Gent een zestigtal medewerkers. Zeer veel aandacht gaat naar de training en opleiding van medewerkers. Veiligheid vormt daarbij een permanent aandachtspunt.

Het werkatelier is uitgerust met de modernste computergestuurde machines voor het frezen, draaien , lassen en bewerken van metalen onderdelen. We beschikken over voldoende ruimte voor het monteren van zeer omvangrijke machines en installaties. De hoogte onder de hefhaak van onze rolbrug is 15.000 mm en lasten tot en met 80 ton kunnen verplaatst worden.

De sterk uitgebouwde engineeringsafdeling neemt alle technische ontwerpen en het bijhorende tekenwerk op zich.

Het klantenbestand bestaat uit kleine en zeer grote bedrijven uit vrijwel alle industriële sectoren. De afdeling machinebouw opereert wereldwijd.