Dringend interventie nodig?
Bel: +32 (0)498 87 65 23

Industriële herstellingen en onderhoud van uw machines en installaties

De Pecker Gent beschikt over een ervaren en gedreven team van mecaniciens voor het uitvoeren van industriële herstellingen en mechanisch onderhoud. Wanneer nodig vervaardigen wij in ons atelier vervangonderdelen op maat. Wij herstellen en onderhouden alle mechanische onderdelen van industriële machines en installaties. Verschillende formules zijn mogelijk. Deze variëren van industriële herstellingen op afroep, een vaste onderhoudsfrequentie tot en met voltijdse detachering van technische experts. Bij dringende technische problemen kan u voor een snelle industriële herstelling beroep doen op onze 24/7 interventiedienst.

Industriële herstellingen en onderhoud: uw machines en installaties altijd in topconditie

Onze mecaniciens houden met preventief onderhoud uw industriële machines en installaties in topconditie.

Wij onderhouden zowel machines die we zelf ontwikkelden en produceerden als machines van derden. Ook het onderhoud van oude industriële installatie of machines vormt geen enkel probleem.

Tijdens een onderhoudsbeurt controleren we nauwgezet alle onderdelen op eventuele slijtage of afwijkingen. Bij eventuele vaststellingen voeren wij in samenspraak meteen de vereiste industriële herstelling uit.

Wij beschikken over alle vereiste gereedschappen voor het uitvoeren van alle mogelijke industriële herstellingen. Wanneer nodig vervaardigen wij bijzonder snel een metalen vervangonderdeel op maat.

Bij complexere herstellingen garanderen onze projectleiders de nodige expertise en extra ondersteuning.

Industrieel onderhoud volgens de afgesproken frequentie

Afhankelijk van uw wensen en behoeften spreken wij een samenwerkingsformule af. Sommige opdrachtgevers schakelen onze industriële onderhoudsservice in op afroep, wanneer industriële herstellingen vereist zijn.

In andere gevallen sturen we een onderhoudsteam volgens een vaste frequentie, bijvoorbeeld wekelijks of tweewekelijks.

Enkele klanten – bijvoorbeeld grote industriële productieondernemingen – hebben nood aan voltijdse bijstand. In die gevallen detacheren we onze mecaniciens voor een afgesproken periode.

Onderdeel op maat nodig voor een vakkundige industriële herstelling?

In onze thuisbasis in Gent beschikken wij over een volledig uitgerust werkatelier en een engineeringafdeling voor het produceren (lassen, slijpen, frezen, draaien,…) van elk mogelijk metalen machineonderdeel op maat.

Wij produceren alle denkbare machineonderdelen zoals aandrijfassen, matrijzen, cilinders, grijpers, inoxrollen, transportbanden, maalringen, flenzen, loopwielen, tandwielen, kleppen, trommels, cilinders, lagers, lagerhuizen, cardans, containers, pomphoudersystemen,…

Wanneer er geen technische plannen van het onderdeel (meer) bestaan, dan worden deze meteen uitgewerkt door onze engineeringafdeling met eigen technische tekenaars. Tijdens een spoedinterventie worden alle gegevens vanop locatie rechtstreeks doorgestuurd naar onze engineeringafdeling. Zij gaan hiermee meteen aan de slag.

Onze computergestuurd machinepark met CNC-verspaning garandeert de vereiste nauwkeurigheid voor het vervangonderdeel.

Om eventuele downtime van de productie tot het absolute minimum te beperken, werken wij bijzonder snel voor elke industriële herstelling. In vele gevallen kunnen wij nog dezelfde werkdag het vervangonderdeel aanleveren, waarna onze mecaniciens het meteen monteren. Met deze spoedservice zijn we gegarandeerd sneller dan de oorspronkelijke machinebouwer of leverancier.

Onze mogelijkheden voor onderdelen op maat

Elk mechanisch onderdeel realiseren we op maat. Een greep uit onze mogelijkheden:

Verschillende bewerkingstechnieken

Om een industriële herstelling tot een goed einde te brengen, zetten we verschillende bewerkingstechnieken in, ofwel ter plaatse ofwel in ons eigen werkatelier:

In welke regio’s voeren wij industriële herstellingen en onderhoud uit?

In principe zijn wij in heel België actief. Het merendeel van onze opdrachtgevers voor industriële herstellingen en onderhoud situeren zich evenwel in de regio Gent en de as Gent – Kortrijk.

Industriële herstelling of onderhoud nodig?

Wij helpen bij alle soorten mechanisch onderhoud. Van eenvoudige tot complexe werkzaamheden.

Contacteer ons