Dringend interventie nodig?
Bel: +32 (0)498 87 65 23

Revisie roerwerk van een papiermenger

Type project: Industriële herstelling en onderhoud
Industrie: Papier
Bewerkingstype: Montage
Locatie: Gent
Jaar uitvoering: 2018

Probleem of vraag van de klant?

De klant had een breuk in het roerwerk van een papiermenger. Onze service bestaat er uit om altijd eerst te onderzoeken of een job haalbaar is. Na alles te hebben uitgetekend werd duidelijk dat De Pecker Gent dit onderdeel kon repareren en zelfs verbeteren. Daarna werd het vernieuwde onderdeel ter plaatse gemonteerd.

Onze aanpak?

Dit gebroken roerwerk werd naar DPG gebracht om te onderzoeken of dit gerepareerd kon worden. Onze tekenaars hebben dit stuk volledig uitgetekend naar mogelijkheden van montage. Daarna hebben wij dit stuk op bepaalde plaatsen hersteld volgens de nieuwe tekening, daarbij is het aandrijfgedeelte van het roerwerk ook volledig vernieuwd.
Verder moest dit stuk terug in de menger gemonteerd worden. De silo waarin dit geplaatst moest worden is 23m hoog. De uitdaging hierbij was dat de montage met speciale tooling gebeurde. D.w.z. dat wij nog een takel en hefjuk (total gewicht 7000 kg) op maat moesten construeren. Ondertussen is bij ons in de werkplaats ook nog de reductiekast gereviseerd om nadien terug te plaatsen met uitlijning t.o.v. het roerwerk en aansluiting van de gepaste koppeling.

Eindresultaat?

Door de vlotte samenwerking tussen de projectleiders hier bij ons en de contacten bij de klant kan men weer produceren. De machine werkt weer als voorheen en kan weer voor geruime tijd mee.

OP ZOEK NAAR UW IDEALE PARTNER VOOR ONDERHOUD, MAATWERK OF MACHINEBOUW?

Als ervaren machinebouwer zijn wij uw partner voor het industrieel onderhoud van uw machines en installaties. Contacteer De Pecker Gent voor een vrijblijvende bespreking van uw wensen en verwachtingen.

Contacteer ons