Dringend interventie nodig?
Bel: +32 (0)498 87 65 23

Positurner

Type project: Machinebouw
Industrie: Haven en scheepswerven
Soort machine: Positurner
Bewerkingstype: Laswerken
Locatie: Gent
Jaar uitvoering: 2021

Probleem of vraag van de klant?

Onze klant maakt polyester baden (tanks) voor oppervlaktebehandeling. Deze baden worden gemaakt in grote stalen matrijzen. Na productie moet het polyester stuk uit de mal gehaald worden, hierdoor moet het geheel 180° gedraaid worden. Tijdens deze rotatie wordt de takel excentrisch beladen en weegt deze in totaal 40 ton.

Onze aanpak?

Met deze gegevens werd een concept uitgedacht en verder omgezet tot technische tekeningen gestaafd met de passende sterkteberekeningen. De verschillende delen staal S355 werden aan elkaar gelast. Het geheel kreeg verschillende coatings, een likje verf en de aandrijving werd gemonteerd. Helemaal klaar voor levering tot bij de klant.

Resultaat?

Dit filmpje werd gemaakt tijdens de keuring ter plekke bij de klant. Opnieuw een ingenieus stukje mechaniek op maat gemaakt naar de wensen van onze opdrachtgever. Naast deze tool bouwden we de afgelopen decennia een ruim portfolio op van gespecialiseerde machines en installaties die we volgens klantspecifieke modificaties vervaardigen.

OP ZOEK NAAR UW IDEALE PARTNER VOOR ONDERHOUD, MAATWERK OF MACHINEBOUW?

Als ervaren machinebouwer zijn wij uw partner voor het industrieel onderhoud van uw machines en installaties. Contacteer De Pecker Gent voor een vrijblijvende bespreking van uw wensen en verwachtingen.

Contacteer ons