Dringend interventie nodig?
Bel: +32 (0)498 87 65 23

Ontwateringspers voor cementvezelplaten (9000 ton)

Type project: Machinebouw
Industrie: Beton
Soort machine: Ontwateringspers voor vezelcementplaten
Locatie: Tsjetsjenië
Jaar uitvoering: 2018

Probleem of vraag van de klant?

De klant had nood aan een pers om het water uit grote cementvezelplaten te persen. Deze pers heeft een kracht van 9000 ton. Het moeilijke aan deze opdracht was dat het zwakke punt van de pers bij de lassen ligt. Omwille van de hoge dynamische belasting en de gevraagde levensduur van 25 jaar werd beslist om het gebruik van lassen te vermijden en de pers volledig samen te stellen met enkel bouten.

Onze aanpak?

Omdat wij een topkwaliteit garanderen werd er geopteerd om de betonpers vast te zetten met bouten. Hierdoor kwam er geen enkele las aan te pas. Elk stuk werd gefabriceerd in onze ateliers. Daarna werd de pers door 20 verschillende werknemers gemonteerd gedurende 30 dagen. Samen met het produceren van de stukken komt dit overeen met 10.000 gewerkte uren.

Wanneer de pers volledig gemonteerd was kon men deze grondig testen. Vervolgens werd de pers weer gedemonteerd en verpakt. Dit alles werd op vrachtwagens geladen om te exporteren naar Tsjetsjenië.

Eindresultaat?

In de loop van 2019 zal de pers door onze werknemers terug gemonteerd worden op de site bij de klant. Door de hele pers te bebouten zal er dus geen zwakke plek aanwezig zijn in de gehele machine.

OP ZOEK NAAR UW IDEALE PARTNER VOOR ONDERHOUD, MAATWERK OF MACHINEBOUW?

Als ervaren machinebouwer zijn wij uw partner voor het industrieel onderhoud van uw machines en installaties. Contacteer De Pecker Gent voor een vrijblijvende bespreking van uw wensen en verwachtingen.

Contacteer ons