Dringend interventie nodig?
Bel: +32 (0)498 87 65 23

Nieuwe stalen constructie voor inox trechter

Type project: Industriële herstelling en onderhoud
Industrie: Haven en scheepswerven
Bewerkingstype: Laswerken
Locatie: Gent
Jaar uitvoering: 2020

Probleem van de klant?

Door middel van een grijper wordt een schip, geladen met meststoffen, gelost en worden de meststoffen in de trechter gedeponeerd. Onder deze trechter wordt een transportband geplaatst zodat de meststoffen terecht komen in de opslagplaats. De trechter is onderhevig aan de wisselende weersomstandigheden wat de toestand van het corrosief materiaal niet bevordert. Hierdoor waren verschillende profielen doorgeroest wat steeds voor een onveilige situatie zorgde. Het was maar een kwestie van tijd vooraleer deze constructie het zou begeven.
De vraag van onze klant was dan ook of we een nieuwe constructie konden maken voor de bestaande inox trechter.

Onze aanpak?

Door middel van 3D metingen hebben wij de versleten constructie en bevestigingspunten opgemeten. Met die gegevens werd de opbouw  verder uitgetekend. Aangezien deze constructie operationeel is in de nabijheid van logistieke medewerkers en eveneens door een heftruck verplaatst dient te worden behoort deze aan alle actuele veiligheidsnormen te voldoen. Om deze reden werden hierop voorafgaandelijk de nodige sterkteberekeningen gedaan. Met de resultaten van deze berekeningen werd nagegaan of deze constructie nog aan de huidige wetgeving voldoet. Mits enkele structurele aanpassingen aan het ontwerp zijn wij overgegaan tot het concreet uitwerken van het plan.
De bestelling van de verschillende materialen werd geplaatst en nadien volgden de boorwerken in onze atelier. Alle bewerkte profielen vertrokken naar de schilder en van daaruit zijn ze rechtstreeks bij onze klant geleverd. Met een hoogtewerker en kraan hebben wij dan de gehele constructie ter plaatse gemonteerd inclusief de bestaande trechter. Omdat er geen mogelijkheid was om de grote inox constructie in zijn geheel te transporteren via de openbare weg werd de montage on-site uitgevoerd.

Eindresultaat?

Een stabiele, veilige, CE-gekeurde constructie die langdurig zal meegaan en die ten allen tijde verplaatst kan worden door middel van een heftruck.

OP ZOEK NAAR UW IDEALE PARTNER VOOR ONDERHOUD, MAATWERK OF MACHINEBOUW?

Als ervaren machinebouwer zijn wij uw partner voor het industrieel onderhoud van uw machines en installaties. Contacteer De Pecker Gent voor een vrijblijvende bespreking van uw wensen en verwachtingen.

Contacteer ons