Dringend interventie nodig?
Bel: +32 (0)498 87 65 23

Gietvorm stapelbare betonblokken

Type project: Machinebouw
Industrie: Beton
Soort machine: Gietvorm stapelbare betonblokken
Bewerkingstype: Frezen
Locatie: Gent
Jaar uitvoering: 2019

Probleem of vraag van de klant?

Bij de productie van betonblokken is de gietvorm continu in gebruik. Verschillende motoren zorgen ervoor dat wanneer het cement in de mal komt, dit nog eens stevig door elkaar wordt geschud. Hierdoor ziet deze mal behoorlijk af en slijt ze ook. De klant had dus nood aan een nieuw onderdeel voor zijn machine. Daarbij was de vraag om een gelijkaardige gietvorm te maken waarbij men verschillende maten van blok kon gieten met 1 matrijs.

Onze aanpak?

Op basis van de oude mal hebben we een verbeterde vorm ontworpen.  De oude matrijs werd gedemonteerd en alles werd opgemeten. Het plan ging naar ons studiebureau en werd daar in overleg met de klant verder aangepast en uitgetekend. In onze workshop werden alle stukken geproduceerd en aan elkaar gelast. De volledige assemblage kan u trouwens bekijken in de video hieronder. Als laatste werd alles gemonteerd in de bestaande machine. Na het afregelen van de gietvorm was de machine terug klaar voor productie.

Eindresultaat?

Met een minimum aan downtime tijdens de montage van de mal in de machine kan de klant weer volop betonnen blokken van de band laten rollen. Door ons nieuw onderdeel kan de klant nu ook verschillende afmetingen van betonblok gieten d.m.v. de uitneembare tussenstukken in de matrijs.

OP ZOEK NAAR UW IDEALE PARTNER VOOR ONDERHOUD, MAATWERK OF MACHINEBOUW?

Als ervaren machinebouwer zijn wij uw partner voor het industrieel onderhoud van uw machines en installaties. Contacteer De Pecker Gent voor een vrijblijvende bespreking van uw wensen en verwachtingen.

Contacteer ons