Dringend interventie nodig?
Bel: +32 (0)498 87 65 23

Cutting and grinding machine

Type project: Machinebouw
Industrie: Rubber
Soort machine: Grinding and cutting machine
Locatie: Italië
Naam klant: Rubber belt manufacturers
Jaar uitvoering: 2021

Probleem of vraag van de klant?

De klant had nood aan een nieuwe snij en slijpmachine voor de aanmaak van onbewerkte V-riemen. Doordat de huidige machine niet meer voldoet aan de gevraagde capaciteit en de snelheid dus opgevoerd moet worden werden wij ingeschakeld. Ook wenste men nieuwe materialen te bewerken op de cutting and grinding machine.

Onze aanpak?

Na een bedrijfsbezoek bij de klant in Italië verliepen vrijwel alle meetings via videogesprekken aangezien er nog steeds strenge corona-maatregelen gelden op vlak van reizen. In deze videomeetings werden de belangrijkste concepten van de machine besproken. De basis van een degelijk werkende machine begint natuurlijk bij het plan. De bestaande tekeningen uit ons machineportfolio werden aangepast naar de wensen van de klant. Ook werd er nagedacht om productverbeteringen aan te brengen en hoe we deze verbeterde performantie konden implementeren. Vervolgens werden al deze technische tekeningen omgezet in tastbare onderdelen met behulp van onze bekwame operatoren. Met hun draai- en freesmachines werden de stukken bij ons aangemaakt en gemonteerd door onze mechaniekers. U kan de montage zelf bekijken op onderstaande timelapse.

Resultaat?

De snij- en slijpmachine is het werkpaard voor het snijden van onbewerkte V-riemen voor de automobielindustrie.
De zes servo-aangedreven assen geven de machine een zeer hoge snelheid zonder de vereiste nauwkeurigheid te verliezen.
Dankzij de ingebouwde software met meerdere interfaceschermen kan de machinist de machine eenvoudig bedienen en nieuwe riemconfiguraties instellen.

– Twee standaardmodellen beschikbaar, riemlengtebereik 500 tot 3600 mm.
– Voor het snijden van elk profiel tot aan de variateurriem W80.
– Gebruik van uitzetbare trommels met een werkbare lengte van 1200 mm
– Slijpunit voor het opknappen van de trommelbeschermhuls
– Doorslijpen van banden binnen SAE toleranties zonder naslijpen.
– Snijsnelheid tot 300m/min

De snij- en slijpmachine kan ook worden gebruikt als rechte snijder voor het snijden van synchrone banden of voor het voorbereiden van slijpen.

OP ZOEK NAAR UW IDEALE PARTNER VOOR ONDERHOUD, MAATWERK OF MACHINEBOUW?

Als ervaren machinebouwer zijn wij uw partner voor het industrieel onderhoud van uw machines en installaties. Contacteer De Pecker Gent voor een vrijblijvende bespreking van uw wensen en verwachtingen.

Contacteer ons