Dringend interventie nodig?
Bel: +32 (0)498 87 65 23

Aanmaken bronzen bussen

Type project: Onderdeel op maat
Onderdelen op maat: Bronzen bussen
Bewerkingstype: Draaien
Jaar uitvoering: 2022

Probleem of vraag van de klant?

Tijdens een revisie van een ketel waren de bronzen bussen van een meervoudig roerwerk aan vervanging toe omdat deze te veel speling vertoonden. De bronzen bussen waren gedeeld aangemaakt omdat deze anders niet konden gemonteerd worden.

Onze aanpak?

De nieuwe bussen werden voorgedraaid met voldoende overmateriaal en daarna in de lengte doorgezaagd. Daarna werden de gezaagde vlakken vlakgefreesd zodat deze mooi aansluiten tijdens het monteren. De helften werden daarna aan elkaar gesoldeerd en vastgeklemd.

De bussen werden dan in combinatie afgewerkt rekening houdende met de nodige speling ten opzichte van de opgemeten asdiameters van de verschillende roerwerken. Aan de binnenzijde van de bussen werden er smeerkanalen voorzien en een aanvoerpunt op de buitenzijde van de bussen zodat de bussen over het loopvlak van de as worden gesmeerd tijdens de werking

Resultaat?

De ketels kunnen weer voor een lange tijd dienst doen dankzij onze interventie.

OP ZOEK NAAR UW IDEALE PARTNER VOOR ONDERHOUD, MAATWERK OF MACHINEBOUW?

Als ervaren machinebouwer zijn wij uw partner voor het industrieel onderhoud van uw machines en installaties. Contacteer De Pecker Gent voor een vrijblijvende bespreking van uw wensen en verwachtingen.

Contacteer ons