Tevreden klanten, die moet je verdienen. Elk project en iedere opdracht opnieuw. Bij De Pecker Gent pakken we elke klantenvraag projectmatig aan. Deze aanpak met één duidelijke projectleider hanteren we zowel voor dringende interventies, onderhoudsopdrachten als totaalprojecten voor machinebouw.  Met deze blog brengen we de workflow binnen De Pecker Gent helder in beeld. Zo weet u als klant of opdrachtgever perfect wat u van ons mag verwachten.

Stap 1: Duidelijke verwachtingen voor de juiste projectleider

Elke vraag voor een dringende interventie, een onderhoudsopdracht of een project voor machinebouw belandt in eerste instantie bij onze productiemanager Dirk De Block.

Dirk analyseert meteen de klantenvraag en – wanneer nodig – stemt hij de verwachtingen verder af met de opdrachtgever. Op die manier kan Dirk het project perfect inschatten en de opdracht toewijzen aan de juiste projectleider.

Bestaande klanten communiceren rechtstreeks met hun vertrouwde projectleider voor de opstart van een nieuw project. Elke projectleider beheert zijn eigen vaste klantenportefeuille. Zo ontstaat er een partnership op langere termijn en kent de projectleider de voorgeschiedenis en de verwachtingen van elke klant.

Stap 2: projectleider aan de slag

We beschikken over een team van projectleiders, elk met zijn eigen specialisatie(s) zoals machinebouw, onderhoud en herstellingen. Sven en Kristof staan in voor herstellingen en onderhoud. Voor nieuwe onderdelen contacteert u best hen.

Voor volledige projecten of machinebouwprojecten bent u welkom bij Fernand of Filip. Ontdek hier ons team.

Iedere projectleider draagt van begin tot einde de verantwoordelijkheid  voor de opvolging van de toegewezen projecten. Ook de communicatie met de opdrachtgever verloopt via de projectleider. Zo krijgt deze één rechtstreeks aanspreekpunt die elk moment volledig op de hoogte is van de stand van zaken en het verdere verloop.

Wanneer vereist organiseert de projectleider verder overleg met de klant. Dit kan zowel per mail, telefonisch als persoonlijk. Vooral bij machinebouwprojecten start de projectleider een intensieve samenwerking op die een langere periode loopt met meerdere overlegmomenten.

Ook eventuele opmetingen ter plaatse gebeuren door de projectleider of een aangeduide voorman van onze mecaniciens.

Stap 3: gespecialiseerde medewerkers in projectteam aan de slag

Afhankelijk van het project schakelt de aangeduide projectleider de nodige gespecialiseerde medewerkers in. In een eerste stap gaat de opdracht naar ons studie- en engineeringbureau waar de vereiste technische plannen worden uitgewerkt onder leiding van Peter Bastiaens en Albrecht De Block.

Wanneer de opdrachtgever de ontwerpplannen aanlevert, komt de opdracht rechtstreeks bij productie. Ook het overleg met de productiemedewerkers – en de planning van de uitvoering – gebeurt via de projectleider. Zo spreekt deze gericht de juiste stielmannen (freeswerken, draaiwerken, lassen,…) aan en wordt de opdracht ingepland.

Voor dringende interventies verschuiven we onze planning om klanten snel uit de nood te helpen. Bij het aanmaken van wisselonderdelen om een voorraad op peil te houden, is een minder strakke timing mogelijk. In elk geval communiceert de projectleider zeer helder met de opdrachtgever over de verwachte oplever- en interventietermijnen.

Op zoek naar een gespecialiseerde partner voor onderhoud, maatwerk of machinebouw? Contacteer De Pecker Gent.