Dringend interventie nodig?
Bel: +32 (0)498 87 65 23

Onsite vlakfrezen van uitgesleten rail met behulp van mobiele freesmachine

Type project: Industriële herstelling en onderhoud
Industrie: Papier
Bewerkingstype: Mobiel frezen
Jaar uitvoering: 2021

Probleem van de klant?

Bij deze klant kon een op rails rijdende machine door de uitgesleten stalen rail in de vloer niet meer verplaatst worden. In eerst instantie dacht men er aan om de rail uit het beton te schieten om daarna een nieuwe te plaatsen in de vers gegoten betonvloer. Deze werken gingen echter weken in beslag nemen met lange productiestilstanden als gevolg.

Onze aanpak?

Door de oplossing die De Pecker biedt door middel van mobiel freeswerk on site, kan de productie (gedeeltelijk) blijven draaien. Wij streven naar een zo min mogelijk productieverlies tijdens een snelle en kwalitatieve interventie. Hierdoor werd een ploegensysteem ingevoerd zodat de freeskop elk moment kon blijven draaien en de rail in een mum van tijd terug zo goed als nieuw was.

Met de mobiele freesmachine in onze bestelwagen komen wij meteen ter plekke en installeren het gevaarte van meer dan 2 ton bij u op de werkvloer. De freesmachine wordt chemisch verankerd in de grond voor een nauwkeurige uitlijning. Verder is de rail ook uiterst precies tot op 0,1 mm uitgelijnd, iets wat bij aannemingswerken en beton gieten moeilijk haalbaar is.

Het uitbreken van de oude betonnen vloer zou ook voor veel stof kunnen zorgen, wat niet bevorderlijk is voor de andere machines en/of werknemers in de productieomgeving.

Resultaat?

Na onze interventie kon de machine soepel over de rails heen rijden zoals voorheen. Onze mobiele freesoplossing is trouwens niet enkel voor rails van toepassing, maar voor alle freeswerken on site waarvoor de demontagetijd en -kost te hoog zou zijn om de te behandelen oppervlaktes naar het werkatelier te brengen.

De opstelling van de machine kan aangepast worden aan quasi alle specifieke omstandigheden en te behandelen oppervlakten binnen de productieomgeving. Deze unieke, zelf ontworpen mobiele freesinstallatie is een mooie aanvulling op onze mogelijkheden voor het uitvoeren van on site werkzaamheden zoals vonkerosie en mobiele kotter- en oplaswerken.

OP ZOEK NAAR UW IDEALE PARTNER VOOR ONDERHOUD, MAATWERK OF MACHINEBOUW?

Als ervaren machinebouwer zijn wij uw partner voor het industrieel onderhoud van uw machines en installaties. Contacteer De Pecker Gent voor een vrijblijvende bespreking van uw wensen en verwachtingen.

Contacteer ons