Dringend interventie nodig?
Bel: +32 (0)498 87 65 23

Vervangen as-extractor

Type project: Industriële herstelling en onderhoud
Industrie: Afval en recyclage
Bewerkingstype: Montage
Jaar uitvoering: 2023

Probleem of vraag van de klant?

Dit onderdeel van een productielijn bij een afval- en recyclagebedrijf diende volledig gereviseerd te worden door slijtage. Uiteindelijk werd besloten om het volledige geheel opnieuw aan te maken en de oude as-extractor te vervangen. In deze as-extractor wordt hete verbrande as afgekoeld.

Onze aanpak?

Na het zorgvuldig opmeten van de bestaande as-extractor werden er plannen getekend van de volledige installatie Volgens deze plannen werden alle onderdelen in onze workshop gedraaid, gefreesd, vervaardigd. Vervolgens werden alle onderdelen aan elkaar gelast en gerecht om subcomponenten te assembleren.
Het moeilijkste was dat we bij de klant zeer weinig plek hadden om deze stukken te installeren, daardoor moesten we deelsamenstellingen in elkaar steken. Dat betekende dus ook dat we moesten voormonteren zonder te lassen. Op die manier werd alles gebout zodat we een droge test konden uitvoeren bij ons in het atelier.
Verder werd de oude installatie gedemonteerd op de site van de klant. We maakten onze eigen portaalkranen om de verschillende delen op de juiste plek te manipuleren bij de klant in de productieruimte. Hiermee konden we dan ook onze deelsamenstellingen vlotter in de daarvoor voorziene ruimte installeren. Hierna volgden nog enkele on-site aanpassingen en het aflassen het volledige geheel.

Eindresultaat?

De klant beschikt nu over een volledig nieuwe as-extractor die nog jaren dienst kan doen.

OP ZOEK NAAR UW IDEALE PARTNER VOOR ONDERHOUD, MAATWERK OF MACHINEBOUW?

Als ervaren machinebouwer zijn wij uw partner voor het industrieel onderhoud van uw machines en installaties. Contacteer De Pecker Gent voor een vrijblijvende bespreking van uw wensen en verwachtingen.

Contacteer ons