Dringend interventie nodig?
Bel: +32 (0)498 87 65 23

Revisie van feederrollen

Type project: Industriële herstelling en onderhoud
Industrie: Staal
Bewerkingstype: Draaien
Locatie: Gent
Jaar uitvoering: 2020

Probleem of vraag van de klant?

De feederrollen kwamen bij ons terecht omdat er te veel speling was op de rollen. Wij hebben de kennis en ervaring om het volledige systeem te demonteren en nadien alle individuele onderdelen te controleren en op te meten. Na deze opmetingen stuurden wij een verslag naar de klant waarin zij onze bevindingen konden terugvinden en ons voorstel om deze problemen te verhelpen.

Onze aanpak?

Demontage en montage van de feederrol
De bronzen glijlatten aan de binnenzijde van het frame werden ook vernieuwd zodat deze bij montage nergens vast komen te zitten. Wij vervingen de hoogteregelingen door een regeling met fijnere spoed zodat de rollen nauwkeuriger afgeregeld kunnen worden in de toekomst. Bij lascontrole van het chassis werden er scheuren opgemerkt die we hebben hersteld door de scheuren uit te frezen/slijpen en te herlassen.
In het chassis werd er langs beide zijden een lagerzitting verbust wegens slijtage. De schuifstukken werden ook gelijk gezet omdat deze na controle niet gelijk bleken te zijn. De tandlatten op de beweegbare balk met bijhorende as en tandwielen werden ook vervangen wegens slijtage.

Herstellen van huidige rollen
Voor het herstellen van de huidige rollen werd van elke rol de aandrijftap vervangen. De buis werd werd miniem uitgedraaid en de nieuwe astappen in C45 werden hierop afgestemd. Deze werden ingevroren met vloeibare stikstof voordat deze werden afgewerkt.
De chromagelaag van de huidige rollen begon af te schilferen. Deze werd verwijderd en voorzien van een nieuwe laag die daarna werd afgewerkt met een afwijkende ruwheidswaarde t.o.v. de originele tekening na bespreking.

Aanmaken van de nieuwe tandwielen
Alle tandwielen werden vernieuwd volgens de originele tekeningen, inclusief geharde en geslepen tanden.

Resultaat?

De onderlinge speling tussen de feederrollen blijft aan beide zijden gelijk. Door onze tussenkomst is de fijne regeling van de rollen nu ook praktischer af te stellen.
Door de nieuwe chromagelaag op de rollen , het voorzien van de fijnregeling van de rollen en het afstellen van de rollen onderling kan dit systeem gegarandeerd zijn taken zonder onderbrekingen voor geruime tijd weer uitvoeren.

OP ZOEK NAAR UW IDEALE PARTNER VOOR ONDERHOUD, MAATWERK OF MACHINEBOUW?

Als ervaren machinebouwer zijn wij uw partner voor het industrieel onderhoud van uw machines en installaties. Contacteer De Pecker Gent voor een vrijblijvende bespreking van uw wensen en verwachtingen.

Contacteer ons