Dringend interventie nodig?
Bel: +32 (0)498 87 65 23

Revisie & upgrade silicaatsteengrijper

Type project: Industriële herstelling en onderhoud
Industrie: Beton
Soort machine: Silicaatsteengrijper
Bewerkingstype: Draaien
Jaar uitvoering: 2022

Probleem van de klant?

Deze silicaatsteengrijper stond al even stil en was nog uitgerust met oudere persluchtonderdelen. De persluchtleidingen waren verstorven en de grijper kon een update gebruiken om meerdere stenen te kunnen opnemen.

Onze aanpak?

Onze monteurs demonteerden alle oude persluchtonderdelen en vervingen deze door nieuwe compactere onderdelen die ook waren gekozen om beter bestand te zijn tegen de omgeving waarin hij werkt. Alle aansturingen werden samengebracht in een afgesloten kast en de leidingen werden samengelegd. De verschillende benen kunnen nu ook apart bediend worden.
Verder werden er nieuwe assen voorzien en werd hun locatie op de benen gewijzigd, wat de stabiliteit sterk bevordert.
De oude pneumatische cilinder werd vervangen door een hydraulische om nauwkeuriger de binnenmaat te vormen. Omdat de smering niet altijd goed bereikbaar was werden de smeerpunten naar buiten gebracht zodat deze moeiteloos toegankelijk zijn voor een optimale smering.

Resultaat?

De tussenmaat tussen de aparte benen werd aangepast zodat men nu vlotter verschillende reeksen stenen kan manipuleren. Verder brachten we op meerdere plaatsen verbeteringen aan waardoor de betrouwbaarheid en precisie zijn toegenomen en zodat onderhoud in de toekomst vlotter kan worden uitgevoerd.

OP ZOEK NAAR UW IDEALE PARTNER VOOR ONDERHOUD, MAATWERK OF MACHINEBOUW?

Als ervaren machinebouwer zijn wij uw partner voor het industrieel onderhoud van uw machines en installaties. Contacteer De Pecker Gent voor een vrijblijvende bespreking van uw wensen en verwachtingen.

Contacteer ons