Dringend interventie nodig?
Bel: +32 (0)498 87 65 23

Revisie lier

Type project: Industriële herstelling en onderhoud
Industrie: Afval en recyclage
Onderdelen op maat: Lier
Bewerkingstype: Draaien
Jaar uitvoering: 2020

Probleem van de klant?

Door het vele gebruik door weer en wind functioneerde deze takel niet meer zoals tevoren. Problemen met de kabelschijven en assen zorgden ervoor dat deze lier aan herstelling toe was zodat deze opnieuw naar behoren dienst kan doen.

Onze aanpak?

Om de lier te reviseren hebben we om te beginnen eerst een volledig nieuwe lier aangemaakt volgens de plannen, na opmeting ter plekke. Hierdoor kunnen de werkzaamheden bij de klant gewoon blijven doorgaan. Alle onderdelen werden geproduceerd door een combinatie van draai- en freeswerk bij ons in het atelier. Na het monteren van deze onderdelen werd de versleten takel gedemonteerd en gewisseld met de recent aangemaakte lier.
Het versleten onderdeel werd gecontroleerd op slijtage en scheuren. Verder werden er nieuwe kabelschijven aangekocht volgens model. Assen, bronzen bussen, boutverbindingen en tussenbuizen werden bij ons aangemaakt en op elkaar afgestemd.
Tenslotte werd de lier samengesteld en afgeregeld zodanig dat de kabelschijven vrij draaien en niet worden vastgeklemd tussen de verschillende platen.
Als finishing touch kreeg de lier nog een algemene coating zodat deze extra beschermt is.

Resultaat?

De klant kon bij deze revisie gewoon blijven doorwerken omdat wij vooraleer de revisie begon al een replica hadden aangemaakt van het te herstellen onderdeel. Op deze manier verliest men geen kostbare tijd en liggen de activiteiten van de klant niet stil. Een ander voordeel van deze herstelling is dat men nu altijd een reserveonderdeel heeft liggen wanneer het noodlot toeslaat.

OP ZOEK NAAR UW IDEALE PARTNER VOOR ONDERHOUD, MAATWERK OF MACHINEBOUW?

Als ervaren machinebouwer zijn wij uw partner voor het industrieel onderhoud van uw machines en installaties. Contacteer De Pecker Gent voor een vrijblijvende bespreking van uw wensen en verwachtingen.

Contacteer ons