Dringend interventie nodig?
Bel: +32 (0)498 87 65 23

Herstelling koppelstuk

Type project: Industriële herstelling en onderhoud
Bewerkingstype: Mobiel kotteren

Probleem of vraag van de klant?

Breuk bij een betonfabriek hier in de buurt. Bij een trilmachine waar men klinkers mee maakt was er een draagbout gebroken.
Deze bout zat op het moment van prospectie muurvast waardoor we een plan van aanpak met verschillende scenario’s hadden uitgedacht.

Onze aanpak?

Op het moment dat onze mechaniekers langs kwamen om dit te herstellen merkten zij al snel op dat de draagbout volledig was afgebroken en dat ook de inwendige schroefdraad helemaal was weggesleten. Het initiële plan van aanpak konden we hierdoor niet uitvoeren. Onze mannen antcipeerden hierop door nog een extra manier te bedenken om onze klant uit de nood te helpen. Omwille van het ovaal uitgesleten gat was het niet mogelijk om te boren en hebben we gekozen om dit mobiel, ter plekke, uit te kotteren. We hebben onmiddellijk een aantal stukken extra aangemaakt in onze atelier om onze kottermachine op te kunnen stellen en het uitgesleten gat uit te kotteren.

Resultaat?

Na het kotteren hebben we een draadbus gemonteerd d.m.v. vloeibare stikstof en deze vast gelast. Op deze manier zijn alle verbindingspunten nog identiek aan het origineel. Hierdoor is de trilmachine zo goed als nieuw en kan deze terug in productie gesteld worden.

OP ZOEK NAAR UW IDEALE PARTNER VOOR ONDERHOUD, MAATWERK OF MACHINEBOUW?

Als ervaren machinebouwer zijn wij uw partner voor het industrieel onderhoud van uw machines en installaties. Contacteer De Pecker Gent voor een vrijblijvende bespreking van uw wensen en verwachtingen.

Contacteer ons