Dringend interventie nodig?
Bel: +32 (0)498 87 65 23

Herstelling keertrommel met lager en trekbus

Type project: Industriële herstelling en onderhoud
Industrie: Chemie
Bewerkingstype: Draaien
Locatie: Aalst
Jaar uitvoering: 2023

Probleem of vraag van de klant?

Het was een race tegen de klok toen de keertrommel van een tarwe-transportband plotseling brak, waardoor een deel van de productie kwam stil te liggen. Gelukkig werd er beroep gedaan op onze interventiedienst en zijn we onmiddellijk aan de slag gegaan.

Onze aanpak?

Met precisie werden twee flenzen vervaardigd met onze snijbrander en aan de trommel gelast. Daarna was het tijd om de centrale bus uit te branden. Terwijl we deze bus demonteerden werd er een nieuwe as gedraaid.
Het team heeft fantastisch werk geleverd. Na een intensieve inspanning was de keertrommel met een nieuwe as en spanbussen gemonteerd. 🛠️ Daarna hebben we het geheel nauwkeurig conisch afgedraaid met een buitendiameter van 650 mm.

Eindresultaat?

Het was cruciaal om snel te handelen. Op een vrijdagnamiddag ingrijpen betekende dat we gedurende het (verlengde) weekend konden werken aan de reparatie. Hierdoor konden we de volledige keertrommel op tijd bij de klant afleveren op dinsdag. Dankzij ons snelle handelen en toegewijde team werd de downtime tot een minimum beperkt.

OP ZOEK NAAR UW IDEALE PARTNER VOOR ONDERHOUD, MAATWERK OF MACHINEBOUW?

Als ervaren machinebouwer zijn wij uw partner voor het industrieel onderhoud van uw machines en installaties. Contacteer De Pecker Gent voor een vrijblijvende bespreking van uw wensen en verwachtingen.

Contacteer ons