Dringend interventie nodig?
Bel: +32 (0)498 87 65 23

Herstellen scheur in lift

Type project: Industriële herstelling en onderhoud
Industrie: Automobiel
Bewerkingstype: Laswerken
Jaar uitvoering: 2019

Probleem of vraag van de klant?

Na preventieve inspectie van de autolift met een GoPro bleek deze gescheurd te zijn.  Om hiermee de productie te laten draaien liep de klant te veel risico. De Pecker werd opgeroepen voor het herstel van verschillende scheuren en een uitgevallen loopvlak.

Onze aanpak?

Een 3 tal mechaniekers werden onmiddellijk opgeroepen op zondagmorgen voor de opbouw van een platform op en rond de lift op een hoogte van 14 meter. Alle scheuren werden uitgeslepen tot de hele diepte van het loopprofiel. Het uitgevallen stuk werd na het plaatsen van versterking terug op dezelfde positie gemonteerd. Daarna werden alle voorbewerkte naden opgewarmd en toegelast met basis elektrode en een doorlassing. Het overtollige materiaal werd afgeslepen zodanig dat het loopvlak terug origineel is. Daarna werd het platform terug afgebroken. Tot slot nog even grondig testen en de productie kon draaien.

Eindresultaat?

De klant kan zonder enige risico verder produceren aangezien de positie van de lift onveranderd is. Men heeft heel wat technische competentie ervaren zonder hier zelf al te veel energie in te steken.

OP ZOEK NAAR UW IDEALE PARTNER VOOR ONDERHOUD, MAATWERK OF MACHINEBOUW?

Als ervaren machinebouwer zijn wij uw partner voor het industrieel onderhoud van uw machines en installaties. Contacteer De Pecker Gent voor een vrijblijvende bespreking van uw wensen en verwachtingen.

Contacteer ons