Dringend interventie nodig?
Bel: +32 (0)498 87 65 23

Cross Cutter/Splicer

Type project: Machinebouw
Industrie: Rubber
Soort machine: Cross Cutter/Splicer
Locatie: Kroatië, Rusland, Spanje, Duitsland, China, India, Thailand, ......

Machine voor het aanmaken van het basismateriaal van toepassing voor de fabricage van rubber aandrijfriemen. Eenheid voor het afwikkelen, afmeten, snijden, lassen en het opwinden van gekalandreerd rubberdoek met een 90° verdraaien van de vezelrichting.
Invoerrollen voor doek met een breedte van 900 tot 1400 mm
Diktes van 0.5 to 2.5 mm
Oproller met breedtes van 900 tot 1250 mm
Productiecapaciteit tot 200 m³/h of tot 4 lassen/min.

Bij de normale (Raw Edge) V-riem wordt de vermogen transmissie verwezenlijkt door polyamidevezels welke zich in de rubber bevinden, de functie van het rubber is als het ware enkel als lijm die alle vezels fixeert.
De processen van het mixen van de vezels in de ongevulkaniseerde rubber en het kalendreren van deze in een oprolbare doek van een constante dikte maakt dat alle vezels in langrichting georiënteerd worden.
Om bij de V-riem een maximum aan energieoverdracht door frictie te realiseren moeten deze vezels in dwarsrichting georiënteerd zijn. Op de Cross Cutter wordt de van de kalender komende rubberdoek in gelijke stukken versneden waarbij simultaan de versneden secties aan de langszijde kops aan elkaar worden gelast. Bij dit proces wordt de vezelrichting dus 90° verdraaid ten opzichte van de richting in de originele gekalendreerde doek alsook is het mogelijk een doek met andere doekbreedte te bekomen welke nodig is voor het verdere productieproces.

OP ZOEK NAAR UW IDEALE PARTNER VOOR ONDERHOUD, MAATWERK OF MACHINEBOUW?

Als ervaren machinebouwer zijn wij uw partner voor het industrieel onderhoud van uw machines en installaties. Contacteer De Pecker Gent voor een vrijblijvende bespreking van uw wensen en verwachtingen.

Contacteer ons