Dringend interventie nodig?
Bel: +32 (0)498 87 65 23

Compactorpers voor palleteenheden

Type project: Machinebouw
Industrie: Chemie
Soort machine: Compactorpers
Locatie: Gent
Jaar uitvoering: 2020

Vraag van de klant?

Wij gaan op vlak van industriële machinebouw geen enkele technische uitdaging uit de weg. Onlangs werkten we een unieke oplossing uit om stapels met talkpoeder compact en veilig af de productielijn te laten rollen. Het grootste probleem van de klant was veiligheid. De zakken met talk werden niet compact gestapeld waardoor de kans bestond dat er zakken af de stapel schoven. Ook was het bovenoppervlak niet egaal waardoor het op elkaar stapelen van verschillende palletten in het magazijn voor wankele situaties zorgde.

Onze aanpak

Op basis van de wensen en verwachtingen van de klant ging onze engineeringsafdeling aan de slag.  Zij ontwierpen deze volledig op maat gemaakte compactorpers voor palleteenheden, waarna de productie en montage in eigen huis startte en eindigde met de implementatie op locatie.

Daar wij over een ruim machinepark beschikken zijn wij in staat om de onderdelen zelf te produceren door middel van onze draaibanken en  freesmachines. Verder konden we ook rekenen op onze onze stielmannen, lassers en monteurs die de opdracht uitstekend hebben uitgevoerd. Zij bouwden de machine eerst op bij ons in de atelier. Na grondig testen werd de machine goedgekeurd om in de bestaande productielijn te implementeren. Het monteren van de compactor pers bij de klant tussen de verschillende schakels van het productieproces verliep dan ook vlot.

 

Eindresultaat?

De compactor minimaliseert zowel de breedte als de hoogte. Op deze manier wordt de hoogte van de stapel teruggebracht van 1,60m naar 1,30m. De zijkanten zijn nu ook mooi afgevlakt voor een efficiënte logistieke verwerking. Hierdoor kunnen meerdere stapels veilig op elkaar worden opgeslagen in het magazijn.
De klant maakt nu optimaal gebruik van de beschikbare ruimte in het magazijn en bij transport vanwege de nieuwe gestandaardiseerde afmetingen voor elke stapel.

OP ZOEK NAAR UW IDEALE PARTNER VOOR ONDERHOUD, MAATWERK OF MACHINEBOUW?

Als ervaren machinebouwer zijn wij uw partner voor het industrieel onderhoud van uw machines en installaties. Contacteer De Pecker Gent voor een vrijblijvende bespreking van uw wensen en verwachtingen.

Contacteer ons