De Pecker Gent is al bijna 100 jaar uniek in zijn kwaliteit en service. Onze activiteiten omvatten industriële herstellingen & onderhoud, machinebouw en een 24/7 interventieservice. Steeds meer klanten weten ons hierdoor te vinden en ons klantenbestand is in de afgelopen jaren dan ook flink gegroeid.

Met genoegen brengen wij u op de hoogte van de nieuwe ontwikkelingen binnen De Pecker Gent. Met ingang van 1 januari 2022 hebben wij een deel van het machinepark overgenomen van de firma Unirolls. De firma Unirolls was gespecialiseerd in de productie en het herstel van industriële rollen voor de metaal-, voeding-, textiel-  en andere industrieën.

Unirolls (het vroegere Methu) was sinds vele jaren gekend als onderhoud- en hersteldienst voor levelling en tension levelling cassettes en rollensets. De diensten omvatten : demontage van de cassettes en rollen, deze professioneel opkuisen, de opmaak van een gedetailleerde inspectie, het herslijpen van de rollen, het vervangen van de lagers en dichtingen en de montage van de rollen of assen. De op deze manier herstelde cassettes en rollen zijn ‘as good as new’ en garanderen een perfect egaal oppervlak, vrij van ‘feed or chatter marks’.

Het grootste gedeelte van het machinepark van Unirolls werd overgenomen en verplaatst naar de ateliers van De Pecker Gent in de Eddastraat 43 te Desteldonk. Hiermee kunnen rollen met een diameter van Ø 20 mm tot Ø 1500 mm en een maximum lengte van 8000 mm geslepen en uitgebalanceerd worden.

De heer Patrick Meganck, voormalig eigenaar van Unirolls, zal voor deze activiteiten de verdere contactpersonen blijven en u tevens laten kennismaken met de bijkomende mogelijkheden waarmee de combinatie van de gebundelde krachten van De Pecker Gent en Unirolls u van dienst kan zijn.

Samen met de reeds bestaande en sterk aansluitende activiteiten van De Pecker Gent, kan nu een nog uitgebreider service pakket aangeboden worden.

We kijken ernaar uit om deze nieuwe mogelijkheden aan u te komen voorstellen.

 

Hoogachtend,

 

Fernand Meire                                                 Alexander Bolliou                                           Patrick Meganck

CEO De Pecker Gent                                      CEO De Pecker Gent Sales Manager Roll Repair Services