Nog steeds zijn er zeer veel bedrijven die amper aandacht besteden aan het preventief industrieel onderhoud van hun machinepark. In plaats daarvan nemen ze het risico op een technisch defect, met een productiestop en een dure herstelling tot gevolg. Door de overuren, de oproepvergoeding en de vaak dure wisselstukken kost een herstelling altijd veel meer dan een preventieve industriële onderhoudsbeurt. Ontdek hier zeven uitstekende redenen om te investeren in het preventief industrieel onderhoud van je machinepark.

1.Onderhouden altijd goedkoper dan herstellen

Wanneer je regelmatig je machinepark laat controleren op potentiële mankementen, dan komt het preventief industrieel onderhoud je altijd voordeliger uit dan de kost van een dure herstelling.

2. Verlenging van de levensduur installatie

Een goed onderhouden machine heeft gegarandeerd een langere levensduur dan een machine die telkens opnieuw na panne opgelapt wordt. Ook de restwaarde van je machinepark ligt bij goed onderhoud gevoelig hoger.

3. Minder downtime

Een preventief industrieel onderhoud neemt veel minder tijd in beslag dan wanneer je plotseling met een groot technisch probleem geconfronteerd wordt. Bij een preventief onderhoud kan je tijdig wisselstukken op maat laten maken. Zo sta je nooit voor lange wachttijden en onaangename verrassingen.

Preventief industrieel onderhoud kan – althans bij De Pecker – ingepland worden tijdens een weekend of een productiesluiting, bijvoorbeeld in de zomervakantie.

4. Geen stress door plotselinge productiestop

Als de productielijn stilvalt door een technisch probleem, moet je verschillende zaken regelen. Bovendien lopen de arbeidskosten gewoon door en behaal je de geplande outputvolumes niet. Misschien moet je zelfs klanten teleurstellen met te late leveringen. Bespaar je deze kosten, stress, chaos en ontevredenheid met preventief industrieel onderhoud.

5. Aangenamere werkomgeving

Een goed onderhouden en uitstekend functionerende machine in een propere omgeving maakt het werken voor je medewerkers heel wat aangenamer. Dit uit zich in een grotere betrokkenheid, waarbij je medewerkers beter zorg dragen voor de machines.

6. Minder kans op arbeidsongevallen

Een uitstekend functionerende machine bevat alle nodige veiligheidsvoorzieningen om arbeidsongevallen uit te sluiten. Je medewerkers verdienen de nodige bescherming, voorzie daarom het nodige preventief onderhoud om veilige werking van je machines te garanderen.

7. Beter voor milieu

Een efficiënte en goed draaiende machine verbruikt minder energie en leidt tot een daling van de off spec kwaliteit. Hierdoor vermindert ook je volume aan bedrijfsafval.

 

Onderhoudspartner inschakelen

Gelukkig erkennen steeds meer bedrijven het belang van preventief industrieel onderhoud en schakelen ze hiervoor een industriële onderhoudspartner in zoals De Pecker Gent. Wij komen steeds langs binnen de afgesproken onderhoudsfrequentie. Ook voor het bepalen van de aangewezen onderhoudsfrequentie van jouw specifiek machinepark, kan je rekenen op onze expertise.

 

Meer weten over preventief industrieel onderhoud?

Contacteer ons gerust.