Over ons

Het bedrijf werd in 1926 opgericht door Remi De Pecker voor de herstelling en onderhoud van machines en stoomaangedreven binnenvaartuigen.

In 1936 werd een eerste doorbraak gecrëerd op het vlak van machinebouw met de uitvinding van een machine voor het sorteren van eieren door Remi De Pecker. Hiermee waren de eerste stappen in de richting van de ontwikkeling en aanmaak van machines gezet.

 In 1949 vervoegde Paul De Pecker het bedrijf met als doel de ontwikkeling en productie van machines voor de lokale markt.

In 1952 is Remi De Pecker & Zonen opgestart in de Gentse binnenhaven met het oog op scheepsherstelling van binnenvaartuigen, constructie en installatie van machines, onderhoud en herstelling van machines.

In 1979, na 50 jaar van activiteiten was De Pecker NV uitgegroeid tot een bedrijf met 200 werknemers en een bedrijfsoppervlakte van 12.800 m².

In 2002 werd De Pecker Gent NV opgericht op een nieuwe locatie in de Gentse Zeehaven en werden de scheepsherstellingen gestopt. Er is verder gegaan met een uitgebreidere specialisatie van machine- en installatiebouw, onderaanneming, herstelling en onderhoud. Bij deze werd ook de 24/7 service-dienst opgestart.

Anno 2011 bestaat de personeelsbezetting uit +/- 60 werknemers, werden nieuwe aangepaste werkplaatsen ingericht en beslaat het klantenbestand alle sectoren van de industrie. Tevens beschikken wij over een eigen engineeringsafdeling om de projecten en geleverde diensten te ondersteunen.

 

24/7Service +32 (0)498 87 65 23